Bibliotheek/steunpunt /buurtbibliotheek Spoorwijk'

Na de sluiting van de bibliotheek in Spoorwijk heeft de Oase een steunpunt geopend van de bibliotheek, gericht op kinderen van de basisschoolleeftijd en ouderen. Openingstijden woensdag, donderdag en vrijdag van 14.00 - 17.00 uur.

Buurtmaaltijd

Iedere derde maandag van de maand is er een buurtmaaltijd.
De buurtmaaltijd wordt georganiseerd door medewerkers en vrijwilligers van de Oase. Wij zijn altijd op zoek naar goede hobbykoks, opruimers en mensen die van afwassen houden.
De kosten zijn € 4 p.p., voor kinderen € 1 per persoon, maximaal € 6 per gezin voor een 3-gangen menu!

Crownies

Als jij je inzet in je buurt, krijg je daar iets leuks voor terug. Geen geld, maar crownies. Maar wat heb je daar nu aan? Die crownies kun je inwisselen voor leuke beloningen. Hoe meer je klust, hoe meer crownies je spaart, dus hoe groter de beloning.

Kinderkunstacademie

Al sinds 2004 organiseert de Stichting Turkse kunst en Kultuur samen met Stek in de Oase de Kinder Kunst Academie (KKA). Alle kinderen uit de buurt zijn hier welkom om te leren tekenen en schilderen. Sommige kinderen komen al sinds 2004 elke dinsdagmiddag van 16.00 - 17.00 uur naar de Oase om te tekenen en schilderen en kunnen nu dan ook echte kunstenaars genoemd worden. Klik hier voor meer informatie.

Kringviering

Elke maand houden we een kringviering die wordt voorbereid door steeds wisselende tweetallen. Er is altijd speciaal aandacht voor kinderen met een eigen verhaal en een kinderlied en apart knutselen en praten. De volwassenen diepen een thema uit dat gerelateerd is aan de dagelijkse praktijk in de Oase.
Mensen mogen reageren op het ‘praatje’ en met elkaar in gesprek gaan.
Hoogtepunt is steeds de kaarsen aansteken. Hierbij wordt op een laagdrempelige manier voorbede gedaan of gedankt voor blijde gebeurtenissen.
De kringviering wordt meestal voorbereid door christenen maar staat open voor iedereen.

Andere vieringen

Behalve de kringviering organiseert de Oase ook een 4 mei viering met kranslegging, een Paasviering en diverse Kerstbijeenkomsten met kerstliederen, hapjes en drankjes.

Nederlandse les

Woensdagochtend van 11.00 – 12.00 uur is er Nederlandse les voor buitenlandse vrouwen.

Inloopspreekuur

Het team van het inloopspreekuur in de Oase is momenteel op donderdag 9.30 – 12.30 uur open.  Wij helpen mensen met allerlei vragen en problemen. Mensen komen bij ons met vragen voor het invullen van papieren van bijv. aanvragen van een uitkering, belastingen, verblijfsvergunningen, schuldhulp, kwijtscheldingen of een bezwaarschrift. Te bereiken onder 070-318 16 94

Sinterklaas

Sinterklaas wordt in de Oase rond 5 december gevierd, waarbij de goedheilig man een bezoek brengt aan de kinderen, die natuurlijk een cadeautje krijgen.

Spreekuur wijkagent

Op dinsdagochtend van 10.00 – 11.00 uur houdt de wijkagent spreekuur in de Oase.

Voedselbank

De Oase is elke donderdag tussen 14.30 en 17.30 uur uitdeelpunt van de Voedselbank Haaglanden. 

 

De Oase
Van Meursstraat 1,
2524 XN Den Haag
Tel: (070) 396 12 24,
E-mail: info@stekdenhaag.nl
(t.a.v. De Oase)
Den Haag oase is een project van
Protestantse Wijkgemeente Laak Den Haag De oase - Buurt- en kerkhuis Kariboe Bibi - Ontmoetingscentrum voor en door afrikaanse vrouwen STEK - voor Stad en Kerk

Stek wil mensen stimuleren om zich met elkaar te verbinden en elkaar te beschermen, elkaar te versterken en te bezielen